-
išias

Zakaj je terapija za išias bolj učinkovita kot mazilo?

Resnica, ki jo morate vedeti!

Ilustracija prikazuje odprto tubo mazila za išias in diagram živca od hrbta do noge z napisom 'Išias? Imamo rešitev!' ter logotipom Zavoda Medico Ars, ki poudarja prednosti terapije za išias pred mazili.
Išias je pogosta težava, ki jo povzroča draženje ali pritisk na ishiadični živec. Bolečina se pogosto začne v spodnjem delu hrbta in se vprek zadnjice širi v nogo. To stanje lahko močno vpliva na vašo kakovost življenja, zato je pomembno, da najdete ustrezno rešitev. Zakaj mazilo za išias lahko nudi le navidezno olajšanje, medtem ko je ustrezno izvedena terapija tisto, kar resnično odpravi vzrok težave?

Zakaj mazilo za išias sploh ni dovolj?

Mazila za išias so pogosto prva izbira mnogih, saj so enostavna za uporabo in dajejo občutek olajšanja bolečine. Vendar pa mazila delujejo le na površini kože in vplivajo predvsem na senzorični priliv, kar pomeni, da zmanjšajo občutek bolečine in še to le za kratek čas, dokler se koža ne navadi.

Mazilo deluje kot začasna rešitev, saj ne naslovi temeljnega vzroka težave – biomehanskih neravnovesij in pritiska na živec. Po prenehanju delovanja mazila se bolečina običajno vrne, ker vzrok ostaja neodpravljen. To pomeni, da se lahko znajdete v začaranem krogu uporabe mazil brez trajne rešitve. 

Prednosti terapije Medico Ars

1. Korekcija biomehanike telesa: Terapevtski program, kot ga izvajamo Zavod Medico Ars, je zasnovan tako, da se osredotoča na odpravo biomehanskih nepravilnosti celotnega telesa. To vključuje pravilno in varno poravnavo hrbtenice, sproščanje in usklajevanje napetih mišic in izboljšanje drže. Ko je telo v pravilni poravnavi, se pritisk na ishiadični živec zmanjša, kar vodi do trajnega olajšanja bolečine.

2. Individualiziran pristop: Vsak posameznik je edinstven, zato je pomembno, da se terapija prilagodi specifičnim potrebam posameznika. Pri nas se vsakemu klientu posvetimo individualno in pripravimo program, ki je najbolj primeren za njegovo stanje. To pomeni, da bomo natančno ugotovili, kaj povzroča vašo bolečino in kako jo najučinkoviteje odpraviti.

3. Dolgotrajne rešitve: Terapija se ne osredotoča le na kratkotrajno olajšanje, temveč na dolgoročno rešitev. Z odpravo vzrokov bolečine izboljšujemo vaše splošno počutje in preprečujemo ponovitev težav. To pomeni, da boste lahko ponovno uživali v svojem življenju brez nenehnega strahu pred bolečino.

4. Celostna obravnava: V Zavodu Medico Ars uporabljamo primerno kombinacijo različnih terapevtskih tehnik. S celostnim pristopom zagotavljamo, da so vsi vidiki vašega zdravja obravnavani, kar vodi do boljših rezultatov.

Se želite znebiti bolečine? Pokličite nas:

📞 040 875 465

Čeprav se zdi, da mazilo za išias lahko nudi takojšnje olajšanje, je pomembno razumeti, da gre le za navidezno rešitev. 

Terapija, kot jo ponujamo v Zavodu Medico Ars, pa se osredotoča na odpravo vzroka težave, kar pomeni dolgotrajno olajšanje in boljše splošno zdravje.

Če se spopadate z išiasom in iščete trajno rešitev, vam priporočamo, da razmislite o našem terapevtskem programu. Naš individualiziran pristop in celostna obravnava bosta poskrbela, da boste ponovno uživali v življenju brez bolečin. Pridružite se številnim zadovoljnim strankam, ki so že našle olajšanje pri nas.