-
za dojenčka

Bownova terapija, Nevrotaktilna integracija in Kraniosakralna terapija

3 nežne tehnike, ki lahko spremenijo življenje vašega dojenčka

Dojenček leži na hrbtu med nežno terapijo, medtem ko terapevt uporablja kraniosakralno tehniko na njegovem glavi. Dojenček je nasmejan in drži leseno igračko, ozadje pa je svetlo in pomirjujoče. Ob strani fotografije je besedilo: 'Medico Ars - Za dojenčka? Imamo rešitev!'
Predstavljamo tri nežne in učinkovite terapije za dojenčke: Bownova terapija, Nevrotaktilna integracija in Kraniosakralna terapija. Če vaš novorojenček trpi za kolikami, refluksom, težavami s spanjem, nemirnostjo ali težavami s hranjenjem, z razvojnimi težavami, so te terapije lahko del prave rešitve. Preberite dalje in odkrijte, kako lahko pomagajo izboljšati dobro počutje vašega malčka.

Bownova terapija za dojenčke

Kaj je Bownova terapija?

Bownova terapija je nežna manualna tehnika, ki jo je razvil Thomas Bowen v Avstraliji. Namenjena je sproščanju mišičnih napetosti, izboljšanju krvnega obtoka in stimuliranju limfnega sistema. Terapija vključuje nežne gibe, ki se izvajajo na specifičnih točkah telesa, kar spodbuja naravne procese samozdravljenja.

Kako poteka Bownova terapija pri dojenčkih?

Pri dojenčkih se Bownova terapija izvaja zelo nežno in prilagojeno glede na starost in občutljivost otroka. Terapevt uporablja blage pritiske na mišice in fascije, da sprosti napetosti in spodbuja ravnovesje v telesu. Terapija je primerna za dojenčke z različnimi težavami, kot so kolike, refluks, težave s spanjem, nemirnost in težave s hranjenjem.

Koristi Bownove terapije za dojenčke:

 1. Sprostitev mišične napetosti: Pomaga pri sprostitvi napetih mišic in zmanjšanju bolečin.

 2. Izboljšanje spanja: Veliko staršev poroča o boljšem spanju svojih otrok po terapiji.

 3. Podpora prebavi: Lahko olajša prebavne težave, kot so kolike in refluks.

 4. Povečanje splošnega počutja: Dojenčki postanejo bolj umirjeni in zadovoljni.

 5. Optimizacija mišičnega tonusa: Da vaš malček ne bo ne prehiteval (plazenje in kobacanje idr.) ne zaostajal (sedenje, hoja idr.) v posameznih razvojnih obdobjih.

Vaš dojenček potrebuje pomoč? Pokličite nas:

📞 040 875 465

Nevrotaktilna integracija za dojenčke

Kaj je Nevrotaktilna integracija?

Nevrotaktilna integracija je tehnika, ki temelji na spodbujanju taktilnih (dotik) receptorjev v koži, da se izboljša nevrološko delovanje in integracija senzoričnih informacij. Tehnika je še posebej koristna za dojenčke, saj pomaga pri razvoju čutnih in motoričnih sposobnosti.

Kako se izvaja pri dojenčkih?

Terapija vključuje nežne dotike, drsenje po telesu, ki stimulirajo živčni sistem dojenčka. Posebej se osredotoča na področja, kjer so živčni končiči najbolj občutljivi, kot so dlani, stopala, obraz in hrbet. Namen terapije je izboljšati senzorično zavedanje in koordinacijo gibov.

Koristi nevrotaktilne integracije za dojenčke:

 1. Izboljšanje senzorične obdelave: Poveča sposobnost dojenčka, da pravilno obdeluje senzorične informacije.

 2. Podpora motoričnemu razvoju: Spodbuja razvoj fine in grobe motorike.

 3. Umiritev in sprostitev: Pomaga pri zmanjševanju stresa in anksioznosti pri dojenčkih.

 4. Spodbujanje čustvenega povezovanja: Krepi vez med staršem in otrokom preko dotika.

Vaš dojenček potrebuje pomoč? Pošljite povpraševanje:

📧 info@medico-ars.com

Kraniosakralna terapija za dojenčke

Kaj je kraniosakralna terapija?

Kraniosakralna terapija je nežna manualna tehnika, ki se osredotoča na sproščanje napetosti v kraniosakralnem sistemu – membranah in tekočinah, ki obdajajo in ščitijo možgane in hrbtenjačo. Terapija je namenjena izboljšanju pretoka cerebrospinalne tekočine in odpravljanju motenj v telesnem ravnovesju.

Kako poteka Kraniosakralna terapija terapija pri dojenčkih?

Terapevt uporablja zelo nežne dotike na glavi, hrbtenici in križnici dojenčka. Premiki so tako subtilni, da so komaj opazni, vendar imajo globok učinek na sproščanje napetosti in izboljšanje telesnih funkcij. Terapija je primerna za dojenčke, ki imajo težave s sesanjem, pristavljanjem na dojko, požiranjem, spanjem, kolikami in drugimi nevrološkimi težavami.

Koristi kraniosakralne terapije za dojenčke:

 1. Sprostitev napetosti v kraniosakralnem sistemu: Pomaga pri odpravljanju napetosti in izboljšanju pretoka cerebrospinalne tekočine.

 2. Podpora pri težavah s hranjenjem: Lahko izboljša sposobnost dojenčka za sesanje in požiranje.

 3. Izboljšanje spanja: Prispeva k boljšemu spanju in zmanjšanju nemirnosti.

 4. Splošno izboljšanje zdravja: Krepi imunski sistem in splošno dobro počutje dojenčka.


Vse tri terapije – Bownova terapija, Nevrotaktilna integracija in Kraniosakralna terapija – ponujajo nežne in učinkovite metode za podporo zdravju in razvoju dojenčkov in malčkov. S svojimi specifičnimi tehnikami in osredotočenostjo na naravne procese samozdravljenja so odlična izbira za starše, ki želijo svojim otrokom zagotoviti najboljšo možno podporo pri rasti in razvoju.