-
SAMOPOMOČ ALI TERAPIJA

Celostni terapevtski pristop pri obravnavi išiasa 

Učinkovite metode in rezultati

Ženska sedi na plaži in ne kaže več znakov bolečine v vratu.
Išias je ena izmed najpogostejših težav, ki prizadenejo ljudi po vsem svetu. Gre za bolečino, ki se širi iz spodnjega dela hrbta skozi zadnjico in po nogi, kar je posledica draženja ali stiskanja ishiadičnega živca. Naš terapevtski pristop temelji na celostni obravnavi telesnih disfunkcij, ki vključuje kombinacijo različnih terapevtskih metod, prilagojenih individualnim potrebam vsakega klienta. V tem članku bomo podrobno predstavili naš pristop in razložili, zakaj je učinkovit pri obravnavi išiasa.

Celostna korekcija telesnih disfunkcij

Naš terapevtski pristop temelji na celostni korekciji telesnih disfunkcij. S tem pristopom se osredotočamo na odpravljanje osnovnih vzrokov težav, namesto da bi zgolj lajšali simptome. Temeljne komponente našega pristopa vključujejo:

1. Korekcija disfunkcij hrbtenice

Vzpostavimo strukturno celovitost mišično-skeletnega sistema, kar vodi do optimalnega delovanja centralnega živčnega sistema (CŽS). S pomočjo specifičnih gibov in manipulacij dosežemo simetrično napetost mišic, kar omogoča pravilno funkcijo CŽS. To je ključno za odpravo težav, saj nepravilno delovanje živčnega sistema pogosto vodi do kroničnih bolečin in drugih zdravstvenih težav.

2. Korekcija subluksacij vretenc

Subluksacija vretenc je disfunkcija sklepov, kjer so poravnava, gibljivost in fiziološka funkcija spremenjene. V okviru našega pristopa dela obravnavamo subluksacijo vretenc kot motnjo, ki vpliva na živčni sistem. Z odpravljanjem subluksacij izboljšamo biomehansko in nevralno celovitost telesa. To pomeni, da se ne izboljšuje le gibljivost vretenc, temveč tudi splošno delovanje nevrološkega sistema, kar je ključnega pomena za dolgotrajno olajšanje bolečin.

BREZPLAČEN nasvet!
Pošljite vprašanja in/ali izvid.


KLIKNI in pošlji 📧
3. Korekcija duralnega vleka

Duralni vlek je stanje, ki se pojavi zaradi draženja CŽS, kar povzroča napetost v mišicah na eni strani telesa. To lahko vodi do funkcionalno krajšega uda, kar povzroča dodatne težave pri gibanju in bolečine. Naša terapija identificira in odpravlja te enostranske mišične napetosti, kar prispeva k ponovni vzpostavitvi simetrije telesa. S tem se zmanjšuje obremenitev na živčni sistem in izboljšuje splošno počutje pacienta.

4. Prekinitev vzdrževanja mišičnih spazmov (SMS)

Specifične mišične napetosti lahko vzdržujejo subluksacijo vretenc, kar dodatno poslabša stanje. Naša terapija se osredotoča na odpravljanje teh primarnih napetosti. Ko so te napetosti odpravljene, se obnovi funkcionalna simetrija telesa in izboljša delovanje CŽS. To vodi do zmanjšanja bolečin in izboljšanja gibljivosti.

5. Prekinitev cikla motenj

Naša terapija priznava medsebojno povezanost subluksacije vretenc, duralnega vleka in vzdrževanja mišičnih spazmov. Z odpravljanjem primarnih mišičnih napetosti se razrešijo tudi subluksacije in duralni vlek. To omogoča optimalno delovanje CŽS in sproži proces zdravljenja ter regulacije v telesu. S tem celostnim pristopom dosežemo dolgotrajne rezultate in preprečujemo ponavljajoče se epizode bolečin.

*

Naš terapevtski pristop k zdravljenju išiasa temelji na celostni obravnavi telesnih disfunkcij. S kombinacijo različnih terapevtskih metod, prilagojenih individualnim potrebam vsakega klienta, dosegamo optimalne rezultate pri lajšanju bolečin in izboljšanju kakovosti življenja. Bownova terapija, korekcija subluksacij vretenc, duralnega vleka in vzdrževanja mišičnih spazmov so ključni elementi našega pristopa, ki zagotavljajo celostno obravnavo in dolgoročno olajšanje težav z išiasom. S tem pristopom pomagamo pacientom, da ponovno zaživijo brez bolečin in omejitev, ki jih prinaša išias.