-
išias

Išias ali kaktus

Zgodba o super mami, išiasu in "čarovniji" 

Ženska, ki drži svojo zadnjico, izza nje je stol in na njem stoji kaktus v lončku. Besedilo na sliki:
Pozdravljeni vsi, še posebej pa tisti, ki se prebijate skozi dolge delovnike, bodisi za volanom ali za pisalno mizo ali kjerkoli drugje! Danes bom z vami delila eno čisto resno zgodbo, ki pa ima srečen konec, tako kot v pravih filmih.

Imam eno mamico, pravo super mamo, moja večkratna klientka, ki hkrati skrbi za štiri malčke in vodi svoj mali imperij kot strokovnjakinja na mednarodni ravni. No, en dan pride k meni, pa pravi, da ima tako razbolela križ in nogo, da bi raje sedela na kaktusu kot pa še naprej trpela. Bolečina se je iz križa prelivala v bok in nato vzdolž celotne noge. Problemu sem pristopila kot tudi sicer, s terapevtskim "čarobnim" pristopom. Hecam se, gre za kompleksen pristop testiranja in nato ustrezne korekcije geometrije telesa s področja biomehanike telesa.

Že ob prvem testu sem hitro opazila, da nekaj ni v redu. Njena medenica ni bila ravno v najbolj optimalni postavitvi. Kot da bi bila gospa avto z deformiranim podvozjem. Naredim vse možne dodatne preglede in postopke, ki jih tudi sicer izvedem pri skorajda vsaki bolečini, ki spominja na išias. Po pravilih  bi to moralo biti to, kajne? Še zdaleč ne!

Ko sem že mislila, da je vse izgubljeno in da bom morala priznati poraz, me je dodatno testiranje telesa opozorilo še na eno stvar. Še enkrat se moram vrniti na njen vrat!?! No, po malo potiskanja in vlečenja tistih malih mišic v njenem vratu se je zgodil težko pričakovani čudež. Bolečina, ki je prej šla po celotni nogi, je kar izginila!

In veste kaj je najbolj noro? Ni trajalo niti pol ure. Kot v najboljših "čarobnih" predstavah, ena sama poteza je bila dovolj!

Zakaj vam to pripovedujem? Ker, dragi moji, tudi če mislite, da veste, od kod prihaja bolečina, včasih morate pogledati še kje drugje. In ker sem jaz tu, da vas rešim, tudi če se vam zdi, da je že vse izgubljeno.

Torej, če se znajdete v podobni zgodbi, ne obupajte. Ne kupujte mazil za išias, ker mesta vroka išiasa sploh ne bodo dosegle. Ne zatekajte se k masažam za išias, gnetenje v težavo vpletenih delov telesa lahko stanje le še bolj razboli.

Kontaktirajte nas in skupaj bomo naredili "čarovnijo" tudi za vaše telo!

Pravočasna terapija za išias lahko močno vpliva na kakovost življenja, še posebej za tiste, ki veliko sedijo ali delajo fizična dela. Ne čakajte, da se bolečina poslabša - pravočasno zdravljenje išiasa lahko prepreči dolgotrajne težave. Naša metoda, ki vključuje celostni pristop in korekcijo geometrije telesa, je zasnovana za učinkovito lajšanje bolečin išiasa in hitro okrevanje na podlagi zakonitosti biomehanike telesa.

Ne pozabite, ključ do uspeha pri zdravljenju išiasa je pravočasno ukrepanje in pravilna diagnoza. Če se znajdete v situaciji, ko vas bolečina ovira pri vsakodnevnih dejavnostih, ne odlašajte. Posvetujte se s svojim dr. med., ki vam lahko pomaga z individualno prilagojenim načrtom diagnostike, fizioterapije in vam omogoči, da se vrnete k normalnemu življenju brez bolečin.

Terapija za išias in druga podobna stanja. Pošljite povpraševanje:

📧 info@medico-ars.com

Pogosta vprašanja o išiasu

1. Kaj je išias in kakšni so njegovi simptomi?
Išias je stanje, pri katerem pride do utesnitve ali draženja išiasnega živca, kar lahko povzroči bolečino, mravljinčenje, šibkost ali pekoč občutek v spodnjem delu hrbta, zadnjici ali nogi. Simptomi se lahko razlikujejo, odvisno od posameznika, vendar običajno vključujejo bolečino, ki seva vzdolž živca.

2. Kaj so najpogostejši vzroki za išias?

Najpogostejši vzroki za išias vključujejo hernijo diska, spinalna stenoza, spondilolisteza, mišični krč, poškodbe ali vnetja.

3. Kako lahko prepoznam ali imam išias ali nekaj drugega?

Simptomi išiasa se običajno kažejo kot bolečina, ki seva vzdolž išiasnega živca. Če doživljate bolečino v spodnjem delu hrbta, zadnjici ali nogi, je priporočljivo obiskati zdravnika, ki lahko postavi pravilno diagnozo.

4. Kakšne so možnosti zdravljenja za išias?
Zdravljenje išiasa lahko vključuje zdravila proti bolečinam, fizikalno terapijo, injekcije steroidov, akupunkturo, terapijo z mrazom ali toploto, in v nekaterih primerih lahko kirurgija pomaga pri razbremenitvi utesnjenega živca.

5. Ali obstajajo kakšne vaje ali terapije, ki lahko pomagajo pri išiasu?

Da, številne vaje, kot so raztezne vaje za hrbet in zadnjico ter krepitev trebušnih mišic, lahko pomagajo pri razbremenitvi išiasa. Fizioterapevt vam lahko priporoči tudi specifične vaje in terapije za lajšanje simptomov.

6. Kako dolgo traja okrevanje po išiasu?

Čas okrevanja po išiasu je odvisen od resnosti stanja, zdravljenja in posameznih dejavnikov. Nekateri ljudje lahko hitro okrevajo v nekaj tednih, medtem ko lahko drugi potrebujejo več časa.

7. Ali lahko išias povzroči trajne poškodbe?

Čeprav išias lahko povzroči hudo nelagodje, je v večini primerov mogoče obvladati simptome brez trajnih poškodb. Pomembno je pravočasno zdravljenje in upoštevanje navodil zdravnika. Pravočasno je takrat, ko je bolečina še znosna. Ko pa bolečina postane neznosna, ste morda že v krepki zamudi, ampak tudi v tem primeru vam zelo verjetni lahko še vedno pomagamo.

8. Kaj lahko storim, da preprečim ponovitev išiasa v prihodnosti?

Preprečevanje ponovitve išiasa vključuje vzdrževanje zdravega življenjskega sloga, redno vadbo za krepitev mišic in pravilno dvigovanje težkih predmetov s pravilno držo. Ergonomija delovnega mesta. Skrb za odlično hidriranost telesa: nikoli ne pristanite na manj kot 1,5 litra navadne vode na dan ali čaja brez sladkorja. Razmeram primerno povečajte količino zaužite vode ali čaja.

9. Ali je išias povezan z drugimi zdravstvenimi težavami, kot je npr. hernija diska?

Da, išias je lahko povezan z drugimi stanji hrbtenice, kot je hernija diska, ki lahko pritiska na išiatični živec in povzroča podobne simptome.

10. Kako lahko izboljšam svoj življenjski slog, da zmanjšam tveganje za išias?

Za zmanjšanje tveganja za išias je priporočljivo ohranjati zdravo telesno težo, redno vaditi za krepitev mišic in vzdrževati dobro držo pri sedenju, stoječem in dvigovanju predmetov. Hidracija telesa je izrednega pomena.

Upam, da so ti odgovori koristni! Za več informacij nas lahko dodatno povprašate.