-

Bownova terapija za dojenčke: Z naravo nad kolike, refluks in razvojne težave

Ime in priimek E-mail Vaše sporočilo Pošlji

Bownova terapija za dojenčka

Paket 3 obiskov za dojenčka, ki potrebuje pomoč pri trebušnih krčih, refluksu ali zaprtju in pri drugih težavah. Nežen in varen terapevtski postopek, prilagojen za obravnavo malčka že od prvih ur rojstva in naprej. Terapija je odlična spodbuda na vseh razvojnih ravneh otroka.


105 eur
105 eur + 1 gratis obravnavabrazgotine carskega reza za mamico
KODA za uveljavljanje ponudbe: SONČEK11. Ponudba velja od 26.3.2024 do 01. 06. 2024.

Bownova terapija za dojenčke: Premagajte kolike, refluks in razvojne težave

Odkrijte naravno rešitev za težave vašega dojenčka s krčki, polivanjem in z drugimi težavami, ki pestijo malčke. Bownova terapija za dojenčke je pot do srečnejšega in bolj zdravega otroštva.
Odkrijte naravno rešitev za težave vašega dojenčka s krčki, polivanjem in z drugimi težavami, ki pestijo malčke. Bownova terapija za dojenčke je pot do srečnejšega in bolj zdravega otroštva. 

Baby Bowen, naraven način za lajšanje težav

Ste se kdaj srečali z izzivi, ki jih prinašajo kolike, refluks, zaprtje ali težave pri dojenju vašega dojenčka? Razumevanje njihovega nelagodja in iskanje prave rešitve je lahko zastrašujoče. Toda imamo odgovor za vas - Bownova terapija za dojenčke ali Baby Bowen.

Ste utrujeni od nenehnih težav vašega dojenčka? Zanima vas, kako lahko naravna in nežna rešitev pomaga izboljšati njihovo dobro počutje?

Baby Bowen je revolucionarna metoda, ki presega vsakršno masažo. Ne uporabljamo olj, ne pritiskamo in ne gnetemo. Namesto tega uporabljamo nežne Baby Bowen poteze na specifičnih točkah telesa, ki spodbujajo naravno samozdravljenje.

Z Baby Bowen terapijo lahko končno ponudite vašemu dojenčku olajšanje, ne da bi pri tem povzročili dodatno nelagodje. Ne odpravimo samo simptomov, temveč tudi vzroke, in to je tisto kar pripomore k boljšemu razvoju in srečnejšemu dojenčku.

Ne odlašajte! Obrnite se na nas še danes in odkrijte, kako lahko Bownova  terapija za dojenčke pomaga vašemu novemu družinskemu članu. Olajšajte vašemu malčku prve mesece življenja.

Za srečo in udobje vašega dojenčka - Baby Bowen, Bownova terapija za dojenčke, vaša pot do naravnega zdravljenja.

Petra Vrlinič, mamica in žena Na terapijo smo prišli s 3 tedne starim dojenčkom zaradi krčev. Z vsako terapijo je bilo opaziti izboljšanje, 6 dni po tretji terapiji pa so krči povsem izginili.
Petra Vrlinič,
mamica in žena
Na terapijo smo prišli s 3 tedne starim dojenčkom zaradi krčev. Z vsako terapijo je bilo opaziti izboljšanje, 6 dni po tretji terapiji pa so krči povsem izginili.

Bownova terapija za dojenčke in otroke:
kdaj vse lahko pomaga

Bownova terapija se je izkazala za učinkovito pri obravnavi številnih težav in stanj pri dojenčkih in otrocih, naštejmo najbolj pogosta stanja, s katerimi se starši obrnejo na nas: kolike, krčki, polivanje, refluks, bljuvanje v lokih,  težave pri sesanju, težavno pristavljanje k dojki, jokavost
Bownova terapija je postala prepoznavna in učinkovita terapija pri vseh starostnih skupinah, vključno z dojenčki in otroki. Ta nežna in naravna terapevtska tehnika se lahko uporablja za odpravljanje obstoječih težav ali kot preventivni pristop k izboljšanju zdravja in sprostitvi.

Kako poteka Bownova terapija pri dojenčkih in otrocih?

Bownova terapija je izjemno prilagodljiva terapevtska tehnika, različico za otroke smo kar preimenovali v Baby Bowen terapijo, lahko se izvaja pri dojenčkih in otrocih in ne samo pri odraslih osebah, ki so sicer najbolj pogosti uporabniki tega učinkovitega protibolečinskega postopka.

Terapevt izvaja zelo nežne dotike na različnih točkah otroškega telesa, nato pa sledi kratka pavza, ki omogoča telesu, da se odzove na te dotike. Ta neinvazivna in neboleča metoda omogoča dojenčkom in otrokom, da se sprostijo na posebej pripravljeni mehki puhasti podlogi na terapevtski mizi, med igro na tleh na blazini ali v naročju svojih staršev. 

Bownova terapija za otroke s težavami pri nočnem mokrenju

Eden od vidikov, pri katerem se Bownova terapija izkaže za zelo učinkovito, je obravnava otrok, ki imajo težave s nočnim mokrenjem, npr. ob prihodu novega družinskega člana. V tem primeru se običajno priporoči 6 do 7 obiskov terapevta v tedenskih razmakih, pri čemer se predhodno izključijo fiziološke okvare.

Bownova terapija za dojenčke in otroke s posebnimi potrebami

Otroci s posebnimi potrebami lahko izkusijo izjemne koristi Bownove terapije, saj so ti otroci pogosto bolj senzibilni in potrebujejo dodatno podporo. Terapija lahko pomaga izboljšati njihovo kakovost življenja in omogoči lažje obvladovanje njihovih posebnih izzivov.

Indikacije, pri katerih je Bownova terapija za dojenčke in otroke še posebno učinkovita

Bownova terapija se je izkazala za učinkovito pri obravnavi številnih težav in stanj pri dojenčkih in otrocih, naštejmo najbolj pogosta stanja, s katerimi se starši obrnejo na nas:

 • kolike, krčki,

 • polivanje, refluks, bljuvanje v lokih, 

 • težave pri sesanju, težavno pristavljanje k dojki,

 • jokavost "brez razloga", pretirana nemirnost,

 • okvara kolkov,

 • poškodba mišice obračalke vratu pri rojstvu,

 • Erbova paraliza (paraliza roke po rojstvu),

 • težave pri izraščanju zob, nočno škrtanje z zobmi (bruksizem),

 • uhajanje urina in blata pri otrocih, ki nimajo potrjenih fizioloških deformacij,

 • tiki,

 • spastičnost, cerebralna paraliza,

 • pogosta vnetja ušes,

 • motnje hiperaktivnosti,

 • težave s pozornostjo,

 • poškodbe mehkega tkiva,

 • bronhitis, laringitis, astma idr.

Povzetek

Bownova terapija ponuja celosten pristop k obravnavi teh težav, pri čemer se poudarek ne osredotoča le na odpravljanje simptomov, temveč tudi na vzroke težav. S tem omogoča otrokom boljše in bolj zdravo otroštvo ter staršem večjo mero miru in udobja.

Bownova terapija pri otrocih je varna, prilagojena posebno otroškim potrebam: neboleča ter učinkovita metoda, ki lahko prinese izjemne rezultate. V primeru, da se soočate z izzivi, ki smo jih opisali, je vredno razmisliti o tej naravni in nežni terapiji, ki lahko izboljša kakovost življenja vašega otroka.

Naročite darilni bon

info@medico-ars.com

Bowen v praksi - Delo z nosečnicami, porodnicami in dojenčki

FOTO: Bowen u praksi – rad s trudnicami, rodiljami i djecom. Poliklinika Otos Vita, Osijek. 27. maja 2023 se je odvijal izjemno poučen in koristen enodnevni dogodek z naslovom
FOTO: Bowen u praksi – rad s trudnicami, rodiljami i djecom. Poliklinika Otos Vita, Osijek.

27. maja 2023 se je odvijal izjemno poučen in koristen enodnevni dogodek z naslovom "Bowen v praksi - Delo z nosečnicami, porodnicami in dojenčki". Dogodek je bil namenjen izključno izkušenim Bowen terapevtom, ki smo se odločili za specializacijo na področju dela z nosečnicami, porodnicami in dojenčki. Lokacija: Poliklinika Otos Vita, Osijek.

Predavateljica

Predavanje je izjemno strokovno vodila gospa Ozana Pope-Gajić, Ergovita, magistra medicinske tehnologije, magistra fizioterapije, certificirana Bowen terapevtka, voditeljica telesnih aktivnosti za nosečnice ter Unicefova edukatorica za pripravo na starševstvo. Njena bogata izobrazba in izkušnje so nam zagotovile temeljito razumevanje uporabe Bowen terapije pri nosečnicah, porodnicah in dojenčkih.

Kaj smo pridobili

Dogodek je zajemal številna ključna področja dela z nosečnicami, porodnicami in dojenčki.

 • Udeleženci smo pridobili dragocena znanja o Bowen terapiji, njihovi uporabi in prilagoditvah pri tej specifični skupini strank.

 • Poudarek je bil na varnosti in učinkovitosti Bowen terapije pri nosečnicah, kako lajšati nelagodje in izboljšati počutje pred porodom ter na ta način nosečnico pripraviti na porod.

 • Izobraževanje je pokrivalo tudi obravnavo novorojenčkov ter otrok s posebnimi potrebami, kjer je Bowen terapija lahko izjemno koristna.

 • Gospa Ozana Pope-Gajić je delila svoje bogate izkušnje in praktične nasvete za še bolj uspešno obravnavo.

Izobraževanje "Bowen v praksi - Delo z nosečnicami, porodnicami in dojenčki" je bilo zelo uspešno in izjemno informativno. Udeleženci smo prejeli občutek še večje kompetentnosti pri delu s to specifično populacijo strank. Zahvaljujemo se gospe Ozani Pope-Gajić za njen trud in predavanje ter Polikliniki Otos Vita za gostoljubnost in odlično organizacijo dogodka.

Ali ste vedeli?

Na območju Republike Slovenije lahko Bownovo terapijo izvaja le oseba z vsemi naslednjimi dokumenti:

 1. certifikat mednarodno veljavne šole Bownove terapije,

 2. licenca Ministrstva za zdravje Republike Slovenije,

 3. dovoljenje za delo Ministrstva za zdravje Republike Slovenije.

Licencirani Bownovi terapevti v Republiki Sloveniji moramo na vsakih 7 let zaprositi Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije za podaljšanje licence in za dovoljenja za delo. Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije nam licenco odobri ob opravljenih zahtevanih pogojih. 

Samo eden izmed teh pogojev je tudi zbrati 70 licenčnih točk. Torej moramo v povprečju na letni ravni zbrati 10 licenčnih točk. Posamezno izobraževanje nam prinese od 1 do 3 točk. Si predstavljate, koliko dodatnega svežega znanja je to?Ker želite zase in za svojega otroka le najboljše, lahko svojega izvajalca Bownove terapije preverite ali ima:

 1. licenco Ministrstva za zdravje Republike Slovenije,

 2. dovoljenje za delo Ministrstva za zdravje Republike Slovenije.

Kako? Iz prve roke -  Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije, služba za odnose z javnostmi: 01 478 68 73 ali pr.mz@gov.si

Skrb za mamico po carskem rezu: terapevtska nega brazgotine

Ste nedavno doživeli carski rez in se sprašujete, kako ohraniti svoje zdravje in dobro počutje po porodu? V tem članku vam bomo predstavili ključne informacije o tem, kako lahko skrbimo za telo mame po posegu.
Ste nedavno doživeli carski rez in se sprašujete, kako ohraniti svoje zdravje in dobro počutje po porodu? V tem članku vam bomo predstavili ključne informacije o tem, kako lahko skrbimo za telo mame po posegu.

Carski rez je poseg, ki prinašata številne spremembe v materinem telesu. Zgodnje posledice vključujejo proces celjenja rane, ki je odvisen od ustrezne nege in počitka matere v obdobju po porodu. Pomembno je, da se izogibate prekomernemu naprezanju v času puerperija, obdobja 6 do 8 tednov po porodu. V tem prispevku pa se bomo poglobili v t.i. pozne posledice brazgotine carskega reza in vam predstavili možnost preventive in lajšanja omenjenih težav.

Poznejše posledice brazgotine

Brazgotine po carskem rezu lahko povzročijo različne težave. Te vključujejo bolečine, omejeno gibljivost, estetske težave in druge nelagodje. Včasih se posledice brazgotin pojavijo šele leta po porodu.

Pomembno je razumeti, da je mogoče poskrbeti za svoje zdravje tudi po posegu. Terapevtsko sproščanje brazgotine igra ključno vlogo pri tem procesu. Na ta način lahko povečate elastičnost brazgotine, izboljšate njeno gibljivost, ločite zlepljena tkiva, izboljšate prekrvavljenost in zmanjšate zadebelitev brazgotine.

Možni občutki v območju brazgotine carskega reza

Vlečenja kože, omejene razteznosti, slabega estetskega videza, preobčutljivost področja, mravljinčenja, zbadanja, pekočega občutka, idr.

Možne posledice neobravnavane brazgotine 

Neplodnost, endometrioza, boleči spolni odnosi, kronične bolečine v spodnjem delu trebuha ali medenici. Težave s koleni, težave s prebavo, odvajanjem in napihnjenostjo, težave s prekrvavitvijo (hladne noge, nemirne noge), sprememba drže telesa. 

Aktivirajte svoje zdravje 

Skrb za svoje zdravje po posegu je ključnega pomena. Ne glede na to, ali ste doživeli carski rez ali drug operativni poseg trebuha (velja tudi za laparoskopske posege), lahko terapija in pravilna nega brazgotin pomagata ohraniti vaše dobro počutje in zmanjšati morebitne zaplete.

Ne odlašajte, aktivirajte svoje zdravje in se posvetite svojemu okrevanju. Zadovoljstvo in dobro počutje matere sta ključnega pomena za celotno družino. Če želite izvedeti več o tem, kako skrbeti za svoje zdravje po porodu, se obrnite na nas. 

Ne odlašajte 

Obrnite se na Medico Ars še danes in poskrbite za svoje zdravje po porodu. Z našo pomočjo lahko aktivirate svoje dobro počutje in preprečite morebitne poznejše zaplete. Vaše zdravje je vredno najboljše nege. Stopite korak naprej k boljšemu počutju in se posvetite svojemu okrevanju.

Helena Banovec Priporočam, z obravnavo sem bila zelo zadovoljna in mi je pomagala odpraviti težave po carskem rezu. Hvala!
Helena Banovec
Priporočam, z obravnavo sem bila zelo zadovoljna in mi je pomagala odpraviti težave po carskem rezu. Hvala!

Lahko vam pomagamo

Tudi mamice imajo težave s preobremenjeno hrbtenico.
V času nosečnosti in po porodu.