-
kalcinacija ramena

Branetova ramena

Brane in osvoboditev od bolečin v ramenu

Moški v oranžnem delovnem jopiču in rumeni zaščitni čeladi se nasmehne in dvigne roko kot pozdrav. V ozadju je gradbišče z železno konstrukcijo. Besedilo na sliki vsebuje:
Predstavljamo zgodbo Braneta, možakarja fizikalca, ki nas je obiskal z mrkim obrazom in z obupom v očeh. A naj vas ne skrbi, ta zgodba ima srečen konec. 

Kalcinacija ramena, sovražnik vsakega delavca

Brane, možakar v najboljših letih, je delal zahtevna fizična dela. Na njegovih ramenih so se začeli kopičiti kalcijevi kristali, kar je povzročalo hudo bolečino in omejeno gibljivost. K nam je prišel po mnogih neuspešnih terapijah po vsej Sloveniji in celo na Hrvaškem. Naš oglas, ki je obljubljal olajšanje v treh terapijah, je vzbudil njegovo radovednost, čeprav je bil skeptičen.

Prva terapija: Ne vem, zakaj sem sploh prišel?

Ko je Brane vstopil v naš center, je bil skeptičen in je brez obotavljanja povedal, da ni prepričan, zakaj je sploh prišel. "Poskusimo," sem mu rekla, čeprav sem se spraševala, ali nisem preveč obljubljala v naših oglasih.

Prva terapija je bila izčrpavajoča. Brane je bil zgarano telo, ki je bolelo povsod – ramena, kolena, komolci, križ. Vsaka poteza je bila boleča, a z doslednim testiranjem geometrije telesa smo počasi začeli prepoznavati vzorce. Zakonitosti biomehanike telesa in miofascialnih povezav so igrale ključno vlogo.

Druga terapija: Noga, zdaj pa komolec

Po prvi terapiji se je bolečina v rami zmanjšala, a ga je začela boleti noga. Ko smo omilili bolečino v nogi, se je oglasil komolec. Vsaka terapija je bila nov izziv, a smo vztrajali. Naše delo ni ekstremno fizično težko, a se velikokrat vseeno popolnoma preznojimo - od prizadevanja za rezultat: več gibljivosti, manj bolečin idr.

Tretja terapija: Končno nasmeh

Ko je Brane prišel na tretjo terapijo, sem ga z mešanimi občutki povabila v delovni prostor. A tokrat je bil drugačen – prvič se je nasmehnil! To je bil dober znak. Po treh terapijah smo uspeli zmanjšati bolečine v rami, nogi in komolcu. Brane je bil ponovno sposoben delati brez neznosnih bolečin. Uspeh terapije je ocenil na več kot 75 % manj bolečine, medtem ko nam je izboljšano gibljivost zelo očitno pokazalo testiranje gibljivosti celotnega telesa.

Se želite znebiti bolečine v ramenih?

📞 040 875 465

Upanje in olajšanje pri bolečinah v ramenih

Brane je bil dokaz, da lahko s pravilnim pristopom in vztrajnostjo premagamo tudi najtrdovratnejše vzroke za bolečino. Njegova zgodba nas je opomnila, zakaj delamo to, kar delamo. Pri Medico Ars nismo tukaj le za to, da obljubljamo, ampak da dejansko pomagamo.

Če imate težave s kalcinacijo ramena ali kakršnokoli drugo mišično-skeletno bolečino, nas kontaktirajte za brezplačen posvet in se prepričajte sami, če in kako vam lahko pomagamo.